ZLATNA DEVOJKA, ZLATNA SRBIJA

MILICA MANDIĆ, IKONA TEKVONDO SPORTA U SRBIJI DANAS JE OSVOJILA ZLATNU MEDALJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU !

Ovo je još jedna medalja u nizu, kako za naš tako i za ceo olimpijski tim Srbije. Velika hrabrost i uspeh za naše devojke. Olimpijske igre u Tokiju sada su obeležene sa dve velike medalje, zlatnom i bronzanom. Milica je današnjim rezultatom upotpunila svoju karijeru, osvojivši dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama . Prva je nadaleko poznata, i to još iz Londona 2012.godine a njoj se pridružila i druga iz Tokija 2021.godine.

Dan je otpočela u stilu pobednika, pa je i u prvu borbu ušla sigurno a tako je i završila rezultatom 13:0. Protivnica joj je bila Faith Igallo, iz Kenije. Četvrtfinale je radila protiv takmičarke iz Poljske, Aleksandre Kowalczuk, I nakon toga rezultatom do 11:4 obezbedila sebi polufinale. Ni za treću borbu ovoga dana Milica se nije umorila pa je uspela da savlada i Francuskinju, Altheu Lauren, rezultatom 7:5 I tako ostvari direktan plasman u finale. U finalu je bilo veoma neizvesno, protivnica joj je bila iz Li Da-Bin, iz Južne Koreje, poznata je po svojim dosadašnjim svetskim rezultatima, ali to nije zaustavilo našu zlatnu devojku. Dokazala je svima da je najbolja i rezultatom 10:7 ušla u istoriju.

Naše devojke pokazale su svoj trud, rad, veštinu i znanje stečeno svih ovih godina, zalaganje i želju za pobedom. Iza njih ponosno stoji njihov trener, podrška i motivator, Dragan Jović, klub Galeb, stručni tim trenera, lekara, psihologa, sparing partneri, njihove porodice, kao i cela Srbija koja gromoglasno navija za njih !

Posebne čestitke i zahvalnost celom timu, uputili su predsednik TAS-a, Dejan Burčul i generalni sekretar Miroslav Krklješ.