Pripreme reprezentativaca i paratekvondista pred Evropsko seniorsko prvenstvo u tekvondou

Beograd, 25.04.2024.

U sali tekvondo kluba “Galeb” u Beogradu, uspešno su održane pripreme paratekvondo i seniorske reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava po put održava u srpskoj prestonici, od 9. do 12. maja u Hali 1 Beogradskog sajma.

Današnji trening bio je prilika da se upoznamo sa najperspektivnijim mladim sportistima i njihovim trenerima, te da zabeležimo njihove poslednje pripreme pred veliki šampionat, koji će okupiti ukupno 595 seniora i 167 paratekvondista iz cele Evrope.

Naši sportisti demonstrirali su izvanrednu posvećenost i veštinu tokom treninga, ističući se svojom upornošću i profesionalizmom. Atmosfera u sali bila je ispunjena energijom i odlučnošću da se postignu vrhunski rezultati.


– Na Evropskom prvenstvu ćemo nastupiti sa jednim od najmlađih timova u Evropi, sa
prosekom od 20 godina i nemerljivom ambicijom da nastavimo da gradimo nasleđe uspeha koje smo započeli sa Milicom Mandić, Tijanom Bogdanović, Nadicom Božanić…i da budemo vetar u leđa mladoj Aleksandri Perišić koja će nas predstavljati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Hvala svim takmičarima, trenerima i saradnicima na predanosti i radu koji su uložili u pripreme.Nastavljamo napred sa ogromnim samopouzdanjem i odlučnošću da ostvarimo svoje ciljeve – ističe Dragan Gale Jović, trostruki najbolji tekvondo trener sveta i osnivač sada već čuvenog Tekvondo kluba “Galeb”.

Poseban deo današnjih priprema bio je rezervisan za zvanično fotografisanje paratekvondista i seniora naše reprezentacije. Svaki takmičar i trener fotografisan je pojedinačno, u uniformama koje će nositi na Evropskom prvenstvu. Ovo slikanje nije bilo obično grupno, već je imalo za cilj kreiranje profesionalnih vizuala tima po kategorijama, koji će se koristiti za najave borbi i objavljivanje rezultata tokom prvenstva.

– Fotografisanje reprezentativaca nije samo običan trenutak za nas, to je momenat u kom svaki takmičar i trener postaje deo jedne veće priče – priče o odlučnosti, strasti i želji za postizanjem vrhunskih rezultata. Nadam se da će njihove fotografije biti inspiracija ne samo nama, već i svim mladim tekvondistima koji sanjaju o postizanju velikih dostignuća u ovom sportu. Sa takvom podrškom i zajedništvom, nema sumnje da možemo ostvariti sve što smo zacrtali – zaključuje Jović i dodaje:

“Ovim putem želimo da se zahvalimo svim učesnicima, trenerima i sportistima, na njihovom angažmanu i posvećenosti, kao i medijima koji su svojim prisustvom podržali ovaj događaj.”