POČEO EVROPSKI ISPIT U SOFIJI

Prvog takmičarskog dana Evropskog Prvenstva za seniore, nastupilo je četvoro naših takmičara u najlakšim težinskim kategorijama.

U kategoriji do 46kg u kojoj je prijavljeno 17 takmičarki, nastupila je Teodora Jovic, koja je u prvom kolu posle napornog meča pretrpela poraz od iskusne takmičarke iz Izraela (Bayech Rivka) rezultatom 24:17.
U kategoriji do 49kg, od 18 učesnica, Tijana Bogdanović, pobedila je Ukrainku (Sofia Khobtar) rezultatom 5:2 i time ostvarila prolaz u osminu finala, gde je nažalost , izgubila od Španjolke (Adriana Cerezo) rezultatom 3:6 i time zaustavila svoj put do Evropske medalje.
U kategoriji do 54kg od ukupno 21 takmičara , Mateja Ivanović je ostvario pobedu u prvom kolu protiv vidno starijeg Azerbejdžanca (Bahruz Guluzade) tesnim rezultatom od 15:14 i tako sebi ostvario put u četvrtfinale, gde ga je sačekao žestok protivnik, Madjar (Omar Gergelu Salim). Nažalost Ivanovic je ovaj meč izgubio sa 28:7.
Dmitrij Nagajev je u konkurenciji do 58kg, od ukupno 27 takmičarа, izašao na tatami pun samopouzdanja. U prvom kolu pobedio je Nemca (Malkoc Cemal-Can) ubedljivom razlikom 22:18. U drugom kolu bio je bolji od Ukrajinca (Malchenko Taras) I meč dobio rezultatom 24:22. Treći meč po redu, u četvrtfinalu, Nagajev je radio sa Švedjaninom, Frederik Emi Olsen od koga je izgubio rezultatom 14:5.

Naše takmičare sutra očekuju novi mečevi u kategorijama do 53kg Jovana Mušicki I do 57kg Aleksandra Radmilovic a u muškim kategorijama takmičiće se Novak Stanić do 63kg i Nikola Vučković do 68kg.