DVE SREBRNE MEDALJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU ZA SENIORE 2021.GODINE

Poslednjeg takmičarskog dana naša reprezentacija je ostvarila inzvaredne rezultate.

Milica Mandić, kao prvi nosilac u kategoriji, do 73kg, u prvom kolu, ostvarila je pobedu protiv Piletskaya Jane, protivnice iz BLR. U četvrt finalu bila je nadmoćnija nad protivnicom iz Francuske, Lavrin Altheje, pobedivši rezultatom 15:13. U polufinalu je spremno dočekala protivnicu iz Hrvatske Doris Pole, da bi na kraju pobedila rezultatom 15:6. U finalu, Milica Mandić je izgubila od Rebecca McGowan (GBR), rezultatom 20:14 i time uzela srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore.

Mahdi Khodabakhshi, u prvoj borbi je pobedio Filipa Dodevskog (MKD).
U drugom kolu susreo se sa Danielom Rosom iz ESP, koji je inače i prvi nosilac u kategoriji do 87kg,rezultatom 12:7. U polufinalu ga je sačekao Roberto Bota iz Italije koga je pobedio u veoma teškom i napetom meču, rezultatom 8:4. U finalu, protivnik mu je bio Jury Kirchenko, ali je taj meč nakon početka i prekinut jer je naš takmičar izašao iz postovanja na boriliste povredjen. Time je uzeo srebrnu medalju.

Mlada Aleksandra Perisić u apsolutnoj kategoriji preko 73kg, pobedila je protivnicu Soline Avonlette (FRA). U drugu borbu je ušla puna samopouzdanja a na crtu je stala Belen Moran (ESP) gde je nažalost, u teškoj borbi za medalju, izgubila rezultatom 14:7.

Miloš Golubović, u apsolutnoj kategoriji preko 80kg nije uspeo da savlada Azerbejdžanca, Radik Isaeva, izgubivši rezultatom 10:22.

Generalni sekretar, Miroslav Krklješ ispred TAS-a još jednom zahvaljuje i cestita svim našim takmičarima, kao i njihovim trenerima koji su jednako zaslužni za njihove uspehe. Posebne čestitke Draganu Jovicu, sportskom direktoru seniorske reprezentacije, ličnom treneru Milice i Mahdija.