Dejana Bačko novi član UO TAS: Čast i obaveza

Dejana Bačko trofejna paratekvondo reprezentativka, slikarka, borac za bolji položaj osoba sa invaliditetom, u Novu 2021 godinu, ući će sa još jednom važnom životnom ulogom. Kao član Upravnog odbora TAS, jedno Dejana Bačko aktivno će učestvovati u radu, nacionalne tekvondo porodice.
-Malo je reći da sam počastvovana. Zaista sam srećna jer sam dobila tu mogućnost, da na najbolji način, svoja iskustva, sa pozicije člana Upravnog odbora Tekvondo asocijacije Srbije, direktno pružim podršku svim sportistima sa invaliditetom- rekla je za naš sajt Dejana Bačko, novi član UO Tekvondo asocijacije Srbije.
Kao jedan od govornika na nedavno održanom okruglom stolu na temu “Iskustva u parasportu” u organizaciji TAS, Dejana Bačko posebno je istakla je važnost odlične saradnje sa matičnom Asocijacijom.
– Zahvalila bih se Tekvondo asocijaciji Srbije i Upravnom odboru što su nam omogućili odlične uslove za pripreme, salu, trenere koji su nas naučili novim stvarima. Imali smo čast da treniramo sa vrhunskim sportistima kao što su Milica Mandić, Tijana Bogdanović. To je veliko poštovanje prema nama, pokazuju nam da među nama nema razlike, da smo svi jednaki- istakla je Dejana Bačko.
Nove obaveze za srpsku šampionku neće predstavljati nikakvu prepreku za nastavak takmičarske karijere.
-Nastavljam sa takmičarskom karijerom. Iako ne idem na Paraolimpijske igre, jer kao što znate kategorija u kojoj se nadmećem nije olimpijska, uspela sam da se dokažem i na ovom polju. Na Evropskom prvenstvu takmičila sam se u K 43 i osvojila sam medalju, čime sam na najbolji način još jednom dokazala kvalitet. Ovim sam sebi osigurala nacionalnu penziju, što mi mnogo znači, ali i još jednom pomerila granicu mogućeg istakla je Dejana Bačko.
Aktuelna situacija u svetu, u vreme pandemije korona virusa onemogućila je trofenu srpsku paratekvondistkinju da brani naslov svetske šamionke.
-Svi naravno željno očekujemo da se vrati onaj život od ranije. Postoje ciljevi koji čekaju da ih ostvarim a koji su sada da kažem na određenoj pauzi, dok se sve ne reši po pitanju zdravlja na planetarnom nivou. Odbrana titule je jedan od njih.
Dejana Bačko uvek stiče da za svake uspešne osobe uvek stoji dobar tim. Upravo svoj tim, drage ljude koji stoje uz nju uvek i u svakom trenutku ona uvek rado ističe.
-Veliko hvala pre svega mom treneru Aleksandru Andreejevskom, predsedniku kluba dr Dušanu Kojiću i svim drugovima iz TK Gitros. Istakla bih i veliku podršku koju kao takmičari imamo od Tekvondo asocijacije Srbije. To sam podvukla i na našem okruglom stolu na temu “Iskustva u parasportu” jer je to od izuzetne važnosti za nesmetan rad i trening vrhunskih sportista. Upravo zato moja je i čast i obaveza da i na ovom novom poslu koji mi je poveren, kao članu Upravnog odbora TAS-a, opravdam dato mi poverenje -zaključila je Dejana Bačko.