BRONZANA TIJANA BOGDANOVIĆ NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU

Posle zlata Milice Mandić u Londonu 2012.godine, i srebra Tijane Bogdanović u Riju 2016.godine, ovo je treća olimpijska medalja za Srbiju, bronza za Tijanu Bogdanović na XXXII Olimpijskim igrama u Tokiju. Kao drugi nosilac kategorije, do 49 kg, prvi meč je radila sa takmičarkom iz Španije, Adriana Cerezo Iglesias, od koje je izgubila rezultatom 12-4.

Iako je izgubila, pružila joj se druga šansa. Tijana je uspela da ostane smirena, motivisana i spremna za repasaž I tim mečom omogući sebi prolaz za borbu za bronzanu medalju. Šansu je iskoristila i pobedila Kineskinju Vu Đingju rezultatom 12-9.

Odlučujući meč za medalju Tijana je radila sa takmičarkom iz Japana, Mio Jomada, gde je zaista pokazala svoje umeće, rad i veštinu koju poseduje. Meč je otvorila protivnica, medjutim Tijana je nadmoć pokazala već na kraju prve runde. Rezultatom 20-6 Tijana je pobedila Japanku i obezbedila sebi treće mesto na OI.

Odlican početak za naš olimpijski tim, ali i jedna od brojnih medalja kojima se cela Srbija nada. Već 27. jula nas očekuje izuzetno važan nastup Milice Mandić, u kategoriji preko 67kg, kao i nastupi svih olimpijaca koji ponosno brane boje Srbije u Tokiju!

Veliki uspeh za Srbiju, velika medalja za Tijanu i veliki ponos za sve poštovaoce tekvondoa.

Čestitamo Tijani, posebne čestitke upućujemo njenom treneru Jović Draganu, njihovom timu, porodici i svima onima koji su pomogli Tijani da se domogne medalje na OI.