Beograd po prvi put domaćin Evropskog seniorskog prvenstva u tekvondou

Obaveštavamo Vas da će Evropsko seniorsko prvenstvo u tekvondou po prvi put u Srbiji biti održano od 9. do 12. maja 2024. godine, u Hali 1 Beogradskog sajma. Domaćin ovog veličanstvenog sportskog događaja je Tekvondo Asocijacija Srbije, koja će najboljim sportistima Evrope pružiti iskustvo za pamćenje, mogućnost da pokažu svoje veštine, talente i da se takmiče na najvišem nivou.

Važno je napomenuti da se ovako značajno takmičenje prvi put održava u Srbiji, što ga čini istorijski važnim. Na prvenstvu će se takmičiti kako tekvondisti, tako i paratekvondisti, a očekuje se učešće više stotina najboljih sportista iz cele Evrope, imajući u vidu da je ovo poslednje odmeravanje snaga pred Olimpijske igre u Parizu.

Napredak tekvondoa u Srbiji je izuzetno inspirativan, a činjenica da smo po prvi put domaćini Evropskog seniorskog prvenstva samo potvrđuje našu posvećenost razvoju ovog sporta. Izuzetno smo ponosni što imamo priliku da ugostimo najbolje takmičare Evrope. Uveren sam da će ovaj šampionat biti daleko više od sportskog spektakla, već i ključni momenat za dodatnu promociju tekvondoa, ali i za promociju Srbije kao zemlje sporta – ponosno ističe generalni sekretar Tekvondo Asocijacije Srbije Miroslav Krklješ i dodaje da je predstojeće takmičenje prilika da pokažemo svetu gostoprimstvo, organizacionu moć i strast prema najtrofejnijem olimpijskom sportu u našoj zemlji.

Finalna takmičenja u različitim kategorijama biće organizovana tokom sva četiri dana šampionata i njih će putem EBU (European Broadcasting Union) mreže uživo prenositi nacionalne televizije iz više od 30 evropskih zemalja, dok je u Srbiji glavni medijski pokrovitelj Javni servis.

Evropsko seniorsko prvenstvo se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda, što dodatno naglašava značaj i podršku koju ovaj događaj ima na državnom i lokalnom nivou. Drugim rečima, osim što predstavlja prestižno sportsko takmičenje, šampionat je ključna platforma za razvoj mladih talenata koji će jednog dana, poput Milice Mandić ili Tijane Bogdanović, biti nosioci sportskih uspeha na najvišem nivou.

Vaša podrška je ključna za uspeh ovog prestižnog takmičenja, zato nam se pridružite kako bismo zajedno stvorili nezaboravne sportske trenutke! Dobrodošli na Evropsko seniorsko prvenstvo u tekvondou 2024. godine!