Tijana Bogdanović i Milica Mandić šalju poruku u svet! ‭ ‬

Beograd, 29.04.2024.

Dvostruke olimpijske šampionke Tijana Bogdanović i Milica Mandić postale su zaštitna lica Evropskog seniorskog prvenstva tekvondou koje se, prvi put u istoriji, održava u Srbiji od 9. do 12. maja, u Hali 1 Beogradskog sajma. Izuzetne mlade dame biće ambasadori najznačajnijeg tekvondo takmičenja pred Olimpijske Igre u Parizu, a tim povodom snimile su promotivni spot koji će u danima održavanja šampionata obići čitav stari kontinent, iliti više od 30 evropskih država koje će uživo prenositi finalne borbe najboljih seniorskih reprezentativaca.

Izražavajući svoje oduševljenje što će se ovaj prestižni događaj održati u Beogradu, Tijana Bogdanović istakla je značaj okupljanja najboljih boraca iz Evrope.

– Drago mi je što će se najbolji borci okupiti i upoznati sa našom prestonicom. Ovo je
Olimpijska godina, najvažnija, i zato će i Evropsko prvenstvo biti jedno od najjačih. Doći će najbolji takmičari iz cele Evrope i nesumnjivo će biti najspremniji, što znači da možemo očekivati sjajne borbe koje vredi videti. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i podrže naše takmičare na domaćem terenu dok ostvaruju svoje ciljeve. Kao neko ko se i sam nalazio mnogo puta na Evropskom prvenstvu, znam koliko ta podrška znači – rekla je Tijana Bogdanović.

Sa druge strane, Milica Mandić podsetila je na svoje početke i istakla važnost podrške u
postizanju sportskih ciljeva, poželevši takmičarima svu sreću na predstojećem
takmičenju i daljoj karijeri.

– Danas imam tu privilegiju da vam se obratim ispred Olimpijskog komiteta, ali isto tako kao neko ko voli ovaj sport, trenira i ko se takmičio na prvom Evropskom kadetskom prvenstvu u Palermu 2005. godine. Nakon 18 godina imamo tu čast da ovo veliko takmičenje organizujemo u našem divnom Beogradu, i hvala Evropskoj Tekvondo Uniji na ukazanom poverenju. Čvrsto verujem da ćemo ispuniti očekivanja. Nakon izuzetnih sportskih rezultata koje Srbija pravi u poslednjih nekoliko godina, sada predstavljamo našu zemlju na najbolji mogući način. Čestitam TAS-u i volonterima na sjajnim pripremama. Biće ovo sportski spektakl za pamćenje – istakla je Milica Mandić i za kraj se obratila takmičarima sledećim rečima:

“A vama dragi takmičari želim svu sreću da ostvarite željene rezultate i da se vratite sa
lepim uspomenama iz Beograda.”

Evropsko seniorsko prvenstvo u tekvondou, koje će biti održano pod pokroviteljstvom
Ministarstva
sporta i Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda, predstavlja izuzetnu priliku za dalji razvoj tekvondoa u Srbiji i promociju naše zemlje kao domaćina velikih sportskih događaja. Drugim rečima, osim što predstavlja prestižno sportsko takmičenje, šampionat je ključna platforma za razvoj mladih talenata koji će jednog dana, poput Milice Mandić ili Tijane Bogdanović, biti nosioci sportskih uspeha na najvišem nivou.