Aleksandra Perišić je olimpijska vicešampionka!

Photo: Olimpijski komitet Srbije
Photo: Olimpijski komitet Srbije
Photo: Olimpijski komitet Srbije

Naša tekvondistkinja, Aleksandra Perišić, osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 67 kg na Olimpijskim igrama u Parizu, donoseći Srbiji treću medalju na ovim Igrama.

Aleksandra je na putu do finala ostvarila tri impresivne pobede. U prvoj borbi savladala je Ozodu Sobirjonovu iz Uzbekistana, osiguravši plasman u četvrtfinale. U sledećoj borbi, Perišićeva je dominirala protiv Tajlanđanke Sasikarn Tongčan, a zatim je u polufinalu ubedljivo pobedila Kineskinju Đi Song sa rezultatom 2:0, čime je izborila mesto u finalu. U borbi za zlato, Aleksandra je poražena od Mađarice Vivijan Marton, ali je svojim fantastičnim nastupom obezbedila titulu olimpijske vicešampionke i zlatnim slovima upisala svoje ime u istoriju srpskog tekvondoa.

„Tužna sam jer je moglo biti zlato. Znam da je ovo veliki rezultat i da sam ovo sanjala od malena, iako sam sanjala o zlatu, ali prvenstveno da budem na ovom mestu. Srce mi je puno, ali ostaje žal za tom zlatnom medaljom jer se kockice nisu posložile. Nadam se da ćemo se sutra radovati, možda ćemo uzeti još dve medalje i zajedno se veseliti s košarkašima i vaterpolistima. Tekvondo je mali sport, ali puno vredimo. Ima mnogo mladih, ali i iskusnih sportista koji su izvanredni, i nadam se da će njihovo vreme tek doći i da ćemo zajedno zasijati u Los Anđelesu. Srce mi je puno i nadam se da će se tamo čuti naša himna. Nadam se da ću već sutra biti nasmejana i da me neće boleti žal za zlatom, ali sve će se to izlečiti treninzima. Drago mi je što znam da imamo na čemu da radimo i da će rezultati biti još bolji”, izjavila je Aleksandra Perišić.

Ovo je još jedan veliki uspeh za srpski tekvondo, sport koji nastavlja da donosi značajna priznanja našoj zemlji. Aleksandrino srebro dodatno učvršćuje našu poziciju među najtrofejnijim tekvondo nacijama, a njeni uspesi su inspiracija za buduće generacije sportista.