Rekordno u Beogradu

Akcija Tekvondo asocijacije Srbije u Beogradu je okupila rekordan broj učesnika. Na tatamiju Sportskog centra „Ranko Žeravica“, na treninzima od 10 pa sve do 15 časova treniralo je više od 200 mladih tekvondoka.

-Izuzetno smo zadovoljni odzivom takmičara u Beogradu-rekao je Stanimir Kujundžić iz TK Herkules domaćin ovog okupljanja u Beogradu. Očekivao sam 200 ali sasvim je sigurno da je period pauze koji je iza nas doprineo ovom rekordnom broju. Treniralo je tačno 236 takmičara u konkurenciji mlađih i starijih pionira, kadeta, juniora i seniora.

U Beogradu su trenirali klubovi iz svih delova prestonice ali i iz Borče, Batajnice, Kaluđerice, Novog Beograda, Zemuna i Nove Pazove. U skladu sa preporukama Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva zdravlja koje su u potpunosti sprovedene od 10 do 11 sati trenirali su mlađi pioniri dok su od 11 do 12 formu brusili stariji pioniri. Na tatamiju su od 12 do 13 časova trenirali kadeti dok su od 13 sati prema satnici na programu bili juniori i seniori. Od 14 do 15 na programu su bile forme i paratekvondo.

Sa mlađim pionirima radili su Miloš Kilibarda i Danilo Vukeli, dok su sa starijim pionirima trenirali Violeta Stanić i Nebojša Rakić. Juniori i seniori brusili su formu sa Draganom Jovićem, Predragom Kovačićem, Jugoslavom Nastasićem i Draganom Jablanom. Takmičari u formama radili su sa Igorom Lukiće, Bojanom Todorovićem i Šejnom Maglićem. Takmičari u paratekvondou trenirali su pod nadzorom Olivera Prgometa i Aleksandra Golovića.

-Odlični utisci kako takmičara tako i trenera. Zajednički treninzi su svakako nedostajali sve ovo vreme. Ipak u skladu sa preporukama nadležnih organa uskladili smo programa rada na treninzima tako da sparinga nije ni bilo. Takmičari su brusili formu u svim tehničko -taktičkim elementima a radili su i na fokuserima. Ovo je sjajna ideja koju su sproveli čelnici Tekvondo asocijacije Srbije i koja je sasvim sigurno bila izuzetno potreba posle perioda pauze izazvane COVID 19 rekao je Stanimir Kujundžić.