Novosađani oduševljeni zajedničkim treningom

U maloj sportskoj dvorani Spensa, Tekvondo klub Gitros, u sredu 17. juna ugostio je klubove iz Srpske Atine. Takmičari iz TK Sparta, TK Olimp, TK Novi Sad, TK Favorit,TK Vojvodina, TK Orao iz Odžaka kao i domaćin TK Gitros trenirali su od 10 do 15 časova prema rasporedu. Najmlađi takmičari, mlađi pioniri vežbali su pod stručnim nadzorom Sanje Đurić i Milana Đurića. Od 11 sati bilo je vreme predviđeno za starije pionire, koje je vodio Aleksandar Opačić. Draško Jovanov radio je sa kadetima od 12 časova, dok su juniori i seniori brusili formu pod stručnim nadzorom Aleksandra Andreevskog od 13 sati. Takmičari u formama trenirali od 14 časova su sa strategom Branislavom Kurucom.

-Svaka grupa je imala od 40 do 50 učesnika što je zaista broj za svako poštovanje. Ovo je prvi zajednički trening posle perioda prinudne pauze izazvanog virusom COVID19. Atmosfera je bila odlična i rekao bih da su svi oduševljeni ovom idejom zajedničkih treninga. Ovim putem bih se zahvalio svim trenerima koji su bili na okupu tokom čitavog dana. Svi smo i ovog puta funkcionisali kao pravi tim što je i najvažnije. Posebno bih se zahvalio i Dejani Bačko koja je bila sam nama na ovom zajedničkom treningu od početka, bila uz nas a kasnije i trenirala sa juniorima i seniorima -rekao je Aleksandar Andreevski.

Akcija Tekvondo asocijacije Srbije koja se protekle nedelje odvijala u čitavoj državi, zajednički treninzi u Novom Sadu održani su u Sportskom centru Spens.

-Veliku zahvalnost dugujemo rukovodstvu Spensa koji nam je i sada izašao u susret. Odlični uslovi za trening u maloj sali Spensa, sve što je propisano od strane struke je u potpunosti ispunjeno. Od dezo-barijera, konstantne dezinfekcije prostora kao i činjenica da smo se i mi sami potrudili da sve što se tiče propisanih mera ispunimo. Maske smo skinuli samo za fotografisanje. Kada je u pitanju rad na treningu, zbog situacije koja nam ne dozvoljava kontakt, primenjivali smo motoričke vežbe, rad na tehnici, rad na fokusarima kao i razgibavanje rekao je Aleksandar Andreevski.