Dame ekipne vicešampionke paratekvondo SP u Antaliji

Reprezentativci Tekvondo asocijacije Srbije na  Svetskom  paratekvondo prvenstvu u Antaliji oduševili su domaću sportsku javnost.  Od 12 takmičara koji su učestvovali, čak sedam je osvojilo medalje.  Pozlatile su se Dejana Bačko i Jelena Terzić. Sa vicešampionskim zvanjima vraćaju se Bobana Kozić, Danijela Jovanović i Marija Mičev dok su se bronzanim medaljama okitili Minja Jandrić i Violeta Todorov.

Ovo osmo planetarno nadmetanje u Turskoj bilo je ujedno i poslednje pred  paraolimpijske igre. U Antaliji je učestvovalo  više od  500 takmičara iz  70 zemalja iz celog sveta. Na ovom izdanju SP, tek nekoliko šampiona iz 2017. uspelo je da ponovi uspeh na ovom prvenstvu.

-Jadna od tih malobrojnih je i naša Jelena Terzić koja je odbranila naslov svetskog prvaka iz Londona 2017. Malo je nedostajalo  da osvojimo prvo mesto ekipno za žene u borbama, nedostajalo je samo dva boda, tako da smo ovog puta osvojili pehar za drugo mesto. Ostvareni rezultat na do sada najvećem paratekvodno događaju daju da i u Tokiju 2020 naši reprezentativci mogu biti konkurenti za osvajanje medalja -rekao je Aleksandar Golović trener i predsednik komisije za paratekvondo TAS.

Oduševljenje vrhunskim rezultatom srpskih predstavnika nije krila ni Violeta Ićitović, trener i član komisije za paratekvondo TAS.

-Fantastičan rezultat u Antaliji. od 12 takmičara koji su učestvovali njih sedam  je osvojilo medalje. Ženski tim je odbranio titulu vicešampiona sveta i po drugi put smo zauzeli drugo mesto na čemu nam je čestitao i predsednik Svetske tekvondo federacije prilikom uručivanja pehara istakla je Vioeta Ićitović. -Svi takmičari su bili sjajni i zaista dali sve od sebe da nastavimo tradiciju ovako dobrih rezultata na velikim takmičenjima . Zahvaljujemo se Ministarstvu sporta i i Tekvondo asocijaciji Srbije koji su nam omogućili da učestvujem na Svetskom prvenstvu i prikupimo važne bodove za Paraolimpijske igre 2020. Čestitam svim našim takmičarima i verujem da će biti još puno ovakvih uspeha.

Takmičari i treneri se slažu da je osmo izdanje Svetskog paratekvondo prvenstva u Antaliji bilo najjače do sada.

-Posebno raduje činjenica da su ostvareni vrhunski rezultati u ovako jakoj konkurenciji. Domaćini su bili prvi, Srbija druga dok je Kina trećeplasirana. Čestike svima na ostvarenim rezultatima i posebna zahvalnost dr Snežani Banković koja je sve vreme bila sa nama i uz nas ina ovom takmičenju rekao je trener Aleksandar Andreevski.